Saturday, April 2, 2011

Coranul a fost dezvaluit in 23 de ani

Coranul s-a dezvaluit in 23 de ani

Revelarea treptată a Coranului a făcut ca oamenii să accepte și apoi să trăiască virtuțile și aspirațiile impresionante pe care le presupunea. Faptul că totul s-a înfăptuit doar în 23 de ani este un miracol. Said Nursi a spus: "Mă întreb dacă învățații din ziua de azi s-ar duce în peninsula arabă, ar putea îndeplini în 100 de ani ceea ce Profetul a înfăptuit în doar 1 an." Campaniile de a eradica vicii precum fumatul presupun implicarea multor erudiți faimoși, a numeroase instituții și toată mass-media, dar tot dau greș. Este considerat un succes faptul că doar 20 de oameni mor pe stradă într-un an după o campanie împotriva alcoolului. Ceea ce Profetul (s.a.a.w.s) a realizat în 23 de ani, cu voia lui Dumnezeu, depășește cu mult ceea ce umanitatea a reușit să înfăptuiască de atunci.

Revelația s-a produs atunci când era nevoie de ghidare, fără a descuraja sau demoraliza: amenințarea și condamnarea au fost înlocuite de interziceri, iar îndemnul a luat locul comenzilor. De exemplu, alcoolul și alte băuturi au fost interzise în două stadii; uciderea fetițelor în două stadii, iar unirea triburilor războinice și construirea unei societăți bazate pe frăție, a fost produsă de-a lungul mai multor etape. Toate aceste reforme nu au fost exprimate prin sloganuri ci au fost pur și simplu înfăptuite.

În ziua de azi producem proiecte pe baza experiențelor din trecut și a posibilităților din viitor. Luând în considerare posibilele fluctuații economice și sociale, ne facem planuri flexibile, pentru a lăsă loc posibilelor modificări ce pot surveni. Musulmanii s-au dezvoltat treptat, adaptându-se noilor condiții, asta întâmplându-se în mod natural. Cu fiecare zi care trecea noi oameni se converteau la Islam, învățau lucruri noi, câștigau conștiința islamică, se antrenau pentru a putea respecta Islamul și astfel deveneau membrii unei societăți mai degrabă decât indivizi separați sau părți ale diferitelor clanuri. Întregile lor vieți , caracterele și personalitățile lor au fost rearanjate în concordanță cu principiile islamului și al ghidării coranice.

Regenerarea lor spirituală, morală, intelectuală și chiar psihică era de o mare anvergură. Această transformare a fost realizată printr-o sinteză bine balanțată a vieții lumești și avansării spirituale; o transformare ce s-a produs treptat, încet, dar continuu și armonios.

No comments:

Post a Comment