Saturday, April 2, 2011

Relatiile dintre musulmani si nemusulmani

Ca în toate celelalte aspecte, Islamul vrea adepţii săi să se ocupe de problema de a face prieteni dupa criteriile de merit.

Un bun musulman poate lega o prietenie cu toti oamenii buni, fie musulmani sau nemusulmani, atâta timp cât ei respectă credinţa musulmanului şi să nu fie vorba de o cauza de ameninţare la adresa sa spirituală şi morală chiar si fizica. El trebuie să evite compania celor nemusulmani sau chiar si musulmani care au caracter dubios si care face haz de religia sa.

De asemenea exista oameni nemusulmani care ii admira foarte mult pe musulmani pentru respectarea absoluta a credintei lor, pentru linistea sufleteasca si calmitatea pe care un bun musulman trebuie sa o inspire celorlalti din jur, sa stie sa se faca respectat la randul sau. Dar din nefericire sunt si nemusulmani care ii condamna pe musulmani ca fiind teroristi, bigami si violenti. Acest lucru se intampla din cauza ca au auzit prea multe cazuri nefericite in mass media sau pentru ca nu au avut alaturi de ei, in cercul lor, musulmani buni, drept credinciosi, pentru a le putea analiza bine comportamentul si a-i intreba despre adevarata esenta a Islamului. Prin urmare nu trebuie sa-i condamnam si noi pe ei la randul nostru pentru ca marea majoritate reactioneaza asa din nestiinta.

Desigur ca exista si musulmani care reactioneaza fata de nemusulmani intr-o maniera mai putin amiabila, in special cei traditionali. Ei au presupus intrucat ca este un verset din Coran (Al-Yahud al wa-Nasaraa)

care spune sa stea departe de cei de alta religie.

Prefixul "al" în arabă este folosit pentru multe scopuri oarecum la fel ca articolul hotărât în limba engleză. Ca într-un context special, expresia "musulman" ar însemna un grup special de musulmani, "evrei" şi "creştini" (Al-Yahud al wa-Nasaraa) înseamnă un grup special de evrei şi creştini care au fost facut glume si au conspirat impotriva musulmanilor.

De asemenea au presupus cuvântul Kafir, ca înseamnă toati nemusulmanii din lume. Am explicat că expresia înseamnă doar acele persoane care neagă mesajul lui Dumnezeu în ciuda faptului ca stiind clar că acesta este de la El. După întreruperea de comunicare directă a lui Dumnezeu cu omul, prin Revelaţia Divină, ca urmare a declaraţiei lui Dumnezeu că Muhammad (Allah fie multumit de el) este Trimisul Lui, ultimul, nu există nici un om si nici o dovada care sa sustina dacă este sau nu un anumit individ sau grup care a respins un mesaj stiind ca aceasta să fie de la Dumnezeu.

Coranul a declarat că succesul în continuare trebuie să fie pus nu numai la dispozitia musulmanilor, ci, de asemenea, pentru ca bine-sensul non-musulmani care nu au fost Kafir:

"Fiţi sigur că credincioşii (musulmani), evrei, creştini şi Sabians - oricine crede în Dumnezeu şi în ultima zi v-a efectua şi fapte bune, v-a fi răsplătit de Domnul lor, nu vor avea nimic sa se teama sau sa regrete "(Coran, 2:62)


No comments:

Post a Comment