Thursday, March 17, 2011

Barbatul in Islam

Barbatul musulman.

In Islam barbatul este obligat prin legile Coranului sa adopte un comportament frumos cu femeile.

„Si printre semnele Lui [este acela] ca El v-a creat din voi insiva soate, pentru ca voi sa traiti in liniste impreuna cu ele. Si El a pus intre voi dragoste si indurare si intru aceasta sunt semne pentru un neam [de oameni] care chibzuiesc.”
[Coran 30] „O femeie poate fi ceruta in casatorie din patru motive: averea ei, descendenta ei, frumusetea ei sau credinta ei. Alegeti-o pe cea credincioasa si veti izbandi!” „Feriti-va de cele „desfranate”. „Purtati-va frumos cu femeile, caci femeia a fost creata dintr-o coasta si cu adevarat cea mai curbata parte a unei coaste este varful ei. Daca incercati sa o indreptati, o veti frange, iar de o lasati in pace, va ramane curbata.
Asadar purtati-va frumos cu femeile.” Profetul (pace asupra lui) a spus: „Femeia este precum o coasta: daca doriti sa o indreptati, se va frange; insa daca va place de ea, veti face in asa fel incat indoitura sa ramana in ea.” „...Purtati-va frumos cu femeile, ele sunt prizoniere in mainile voastre, iar voi nu aveti alta datorie fata de ele. In cazul in care ele se fac vinovate de necuviinta neindoielnica, le puteti lasa singure in paturile lor si puteti sa le aplicati o pedeapsa usoara.

Daca va sunt supuse, sa nu faceti altceva impotriva lor. Voi aveti drepturi asupra nevestelor voastre, iar ele au drepturi asupra voastra.``

No comments:

Post a Comment