Tuesday, March 15, 2011

Quran (Coranul)...


Cuvântul Coran (kurr-'aan) în sine înseamnă recitare. Coranul este revelaţia ultima pentru umanitate şi a fost neschimbat, deoarece acesta a fost trimis până la Profetul Mohammed (pace asupra lui), în secolul 7. Coranul cupinde 114 capitole (Surahs) şi 6236 versuri (Ayahs) sunt sursa de credinţă si practica fiecarui musulman.
love..: Cuvântul Coran (kurr-'aan) în sine înseamnă recitare. Coranul este revelaţia ultima pentru umanitate şi a fost neschimbat, deoarece acesta a fost trimis până la Profetul Mohammed (pace asupra lui), în secolul 7. Coranul cupinde 114 capitole (Surahs) şi 6236 versuri (Ayahs) sunt sursa de credinţă si practica fiecarui musulman.



Apelul uimitor la Coran nu este facut numai de către musulmani, a fost etichetat uimitor si de non-musulmani, de asemenea.
Coran: "Nu luati în considerare cu atenţie Coranul? Dacă ar fi fost de la altii decât Allah, ei ar figăsit cu siguranţă contradicţie acolo de mult şi eroari."
[Coranul, An-Nisa 4:82]
Bine aţi venit sa descoperiti Islamul - Islamul nu este o religie nouă, dar acelaşi adevăr pe careDumnezeu l-a dezvăluit prin intermediul tuturor Proorocilor Lui: la fiecare popor. Dumnezeu nespune in Coran:

" nu fie nici o constrangere in religie: Adevarul iese clar din erori:.. oricine respinge raul si crede in Allah (un singur Dumnezeu) profita de mâna cea mai de incredere, care nu dispare niciodata şi Allah aude, şi cunoaşte toate lucrurile"
(Coran, Al-Baqara 2:256)

``Cine crede in Dumnezeu si tot ceea ce a fost revelat pentru noi si ce i-a fost revelat lui Abraham, Ismail, Isaac, Iacob si triburile si in cartlie date lui Moise, Isus si Profetilor de la Stapan: Noi nu facem disctintii intre unii si altii, apropiete de ei si Dumnezeu ne supune prin vointa noastra in Islam "(Coran, Al-'Imran 3:84).
Pentru o cincime din populaţia lumii, Islamul este un mod de viaţă complet care cuprinde toate aspectele unei existenţe musulmane de la naştere până la moarte.
``Astazi am perfectionat drumulin viata (drumul complet de viata si religie) pentru tine si am completat favorurile mele asupra ta, tu ai ales Islamul ca modul tau de viata.``
Ca musulmani responsabilitatea noastra este sa raspandim mesajul Islamului, evidentierile si faptele sa determina la acceptarea sau sa refuzarea Islamului.
" nu fie nici o constrangere in religie: Adevarul iese clar din erori:.. oricine respinge raul si crede in Allah (un singur Dumnezeu) profita de mâna cea mai de incredere, care nu dispare niciodata şi Allah aude, şi cunoaşte toate lucrurile"
(Coran, Al-Baqara 2:256)
Prin urmare musulmanii spera sa se inteleaga bine ce inseamna Islamul, credinta musulmanilor si de ce Islamul s-a raspandit repede in modul de viata de pe amant, astazi.

No comments:

Post a Comment