Thursday, March 17, 2011

Tatuajele in Islam

Tatuajele permanente sunt categoric interzise in Islam.
"Islamul denunta excesele in infrumusetare atunci cind sint afectate trasaturile fizice cu care Allah ne-a creat. Coranul considera acest fel de schimbari ca fiind inspirate de Diavol, care "le va porunci sa schimbe creatia lui Allah" (Quran, traducerea sensurilor 4:119)
Tatuajul, prin care pielea este strapunsa cu un ac şi coloreaza indiferent dacă aceasta provoacă durere sau nu, deoarece implică schimbarea creatiei de catre Allah.
Tatuarea desfigureaza permanent fata si alte parti ale corpului cu diverse culori si desene.

Tatuajele temporare, cum ar fi Henna cel mai des folosit de femeile musulmane, pentru infrumusetare, este traditional, acestea se picteaza cu Henna la nunti, Eid, petreceri, chiar si de zi cu zi fara a fi nevoie de o speciala ocazie.
De asemenea Henna este folosita si pentru colorarea parului, nu deterioreaza firul de par, se aplica si pe unghii in loc de oja si se mentine mult timp.
Este o traditie veche. Henna este o vopsea naturala provenita din planta lawsonia inermia ce creste in Nordul Africii, India si in alte zone ale Orientului Mijlociu. Frunzele plantei sunt uscate si macinate pana la obtinerea unei pudre de un rosu-maroniu, cu ajutorul careia se coloreaza parul, pielea si unghiile.
De-a lungul timpului henna a fost asociata cu ceremonii speciale :nunta,a opta luna de sarcina,nasterea,a 40-a zi dupa nastere,sfarsitul Ramadanului sau Bar Mitzvah sunt toate evenimente din viata de zi cu zi celebrate cu henna.Insa va vine sa credeti sau nu,practica aplicarii hennei pe piele a inceput ca raspuns la nevoia de aer conditionat in desert,printre proprietatile hennei numarandu-se si abilitatea de a racori corpul uman.
Aceste desene au un rol pur decorativ pentru a pune in valoare mainile si picioarele femilor.

Din punct de vedere medical, Henna este recomandata, la picoare redau forma calcaielor crapate si in general imbunatateste circulatia sangelui si e recomandata si pentru cei care sufera de reumatism. In tarile arabe o folosesc si barbatii care sufera de reumatism sau pentru a imbunatati circulatia sangelui, in special batranii.
Sus

No comments:

Post a Comment