Thursday, March 17, 2011

Imamul in Islam

Imam

un Imam este un lider sau conducator desemnat. Un Imam este socotit (desi nu obligatoriu) un lider de rugaciune sau cleric in special in credinta siita (atunci cand cuvantul este scris cu litera mare). Sunitii cred ca un Imam poate fi profet; siitii cred ca nu toti profetii pot fi Imam, insa un Imam poate fi si profet. Se spune ca Imamul este desemnat de Allah si este un exemplu perfect de conducere a umanitatii in orice fel.
Interpretarea siita este ca doar Allah poate numi un Imam si nici un om nu are puterea sa faca acest lucru. Cel de al 12-lea Imam se zice ca este un urmas al Profetului Mohamed, care are un statut divin la fel ca si fiecare din aceasta generatie de fii. Cel de al 12-lea Imam este numit si Imamul Ascuns si Mahdi (cel indrumat).
Orice lucru care devine simbol in ceva , adica : Cel care conduce rugaciunea este Imamul celor care se roaga dupa el , presedintele care conduce poporul este imamul lor . Profetul Muhammad salla-llahu 'alaihi wa sallam este Imamul profetilor .
Orice lucru dupa care ne putem ghida (un ghid) : Quranul este Imamul credinciosilor (ghidul lor) .
De ce nu se foloseste des cuvantul Imam , pentru ca a deveni Imam in ziua de azi e cam departe de realitate , ca sa devina cineva Imam trebuie sa fie pe calea identica a imamului imamilor Profetul Muhammad (pacea si binecuvantarea fie asupra lui).

No comments:

Post a Comment