Thursday, March 17, 2011

Credinta in Allah Unicul Preainaltul Cel Indurator Cel Milostiv

Credinta in Allah, Preainaltul

Faptul că este Preainalt nu contrazice faptul că El este aproape Allah este aproape şi răspunde chemarii celui care îl cauta. El ştie ideile lor secrete.
El ştie secretul şi ceea ce este ascuns. El ştie ceea ce se scufunda în pământ şi ceea ce iese de acolo, ce coboara din ceruri şi ceea ce se ridica inspre ceruri.
Allah a creat fiecare lucru cu un anumit scop. Nimic nu este în zadar.
Noi trebuie cu toată convingerea să căutăm Adevărul Divin, încurajaţi de faptul că de asemenea Adevărul lui Allah, prin mila Sa, ne caută şi încearcă să ajungă la noi.
Allah nici nu se joacă şi nici nu glumeşte cu creaturile Sale.
Întreaga creaţie este făcută cu un scop drept şi înţelept. Însă de obicei oamenii nu realizează sau nu în ţeleg acest lucru pentru că se cufundă în propria lor ignoranţă, rostite sau dorinţă.Ignoranţa, intoleranţa, dorinţa, invidia şi egoismul par uneori să se răspândească în viaţă.
în Ziua Judecăţii binele şi răul vor fi separate. Timpul a fost deja stabilit. Momentul Adevărului va veni la timpul potrivit.Allah Preamăritul şi Preaînaltul a spus in Coran:
„Oare credeţi că v-am creat pe voi fără rost şi că nu vă veţi întoarce la Noi?” ~ Preaînalt este Allah, Stăpânul adevărat!Nu este Dumnezeu afară de El, Stăpânul Tronului sublim!” [Coran 23-116]
“Şi nu am făcut Noi cerurile şi pământul şi cele ce se află între ele, jucându-ne. ~ Nu le-am făcut Noi decât întru adevăr,însă cei mai mulţi dintre ei nu ştiu.” [Coran 44,39]
„Sunteţi voi siguri că Cel din cer nu va lăsa să vă înghită pământul, când iată că el se cutremură? ! Sau sunteţi siguri că Cel din cer nu va trimite asupra voastră o vijelie cu pietre? Atunci veţi şti cum va fi mustrarea Mea!” (Coran 67: 16-17)

Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus: „Nu aveti încredere în mine când eu sunt cel în care are incredre Cel Care se afla în ceruri şi revelatia vine la mine din cer dimineata şi seara? ”
„Milostivului i se va arata mila de la Cel Milostiv. Ai mila asupra celor de pe pământ, pentru ca Cel Care se afla în cer să aibă mila asupra ta. ”


Pentru a crede si a avea bincuvantarea lui Allah, Unicul, Preainaltul, Cel Indurator, Cel Milostiv, asupra noastra, trebuie sa avem la baza 3 stalpi importanti, care trebuie respectati de orice musulman sau musulman in devenire.

Puritatea intentiei (ikhlas)
Cand avem intentia de a face ceva, sa ne gandim bine inainte de a lua o decizie. Sa incercam cat mai mult cu putin sa face, fapte bune, acte de caritate cu inimile deschise nu din obligatie, sa ne ajutam apropiatii atunci cand au nevoie de noi, sa nu le intoarce spatele celor care cer ajutorul.
Cu sotul/sotia sa ne compartam cat mai placut, cu calmitate extrema, si sa acceptam sfaturile date.

Profetul Muhammad (pacea şi binecuvântarea fie asupra sa) a spus:
„Faptele stau în intenţii şi fiecare om va avea ceea ce a intentionat. Astfel, cel a cărui migratie a fost pentru Allah şi pentru Trimisul Lui, migratia lui a fost pentru Allah şi Trimisul Lui, şi cel a cărui migratie a fost pentru a obţine beneficii lumesti sau de a se casatori, migratia lui va fi pentru ceea ce el a migrat. ”

Sinceritatea (Sidq), sa fim sinceri si rezonabili cu noi insine. Sa reflectam bine asupra a ceea ce simtim si a ceea ce ne dorim cu adevarat. Sa incercam sa nu mintim, chiar daca suntem pusi intr-o situatie grea, sa reusim sa o rezolvam fara a apela la minciuni.

De asemenea urmarea Profetului Muhammad(pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa)
„Orice lucru adus nou (în religie) este o erezie şi orice erezie este rătăcire şi fiecare rătăcire duce în foc. ”
Profetul (pacea si binecuvantarea fie asupra lui) este cel mai bun exemplu de urmat. El nu a mintit niciodata si intotdeauna i-a respectat si i-a ajutat pe toti cei care i-a intalnit in viata lui.
Era un om pasnic, un om al Paradisului. Allah fie multumit de el!

No comments:

Post a Comment